Košarac: "Odnos Tužilaštva BiH prema srpskim žrtvama - bezobrazan i nepodnošljiv"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Šef Kluba Srba u Domu naroda parlamenta BiH Staša Košarac pozvao je danas nadležne u Tužilaštvu BiH da se izjasne o navodima u pismu koje im je uputio prošle nedjelje i šta su u međuvremenu učinili da dođu do odgovora na pitanje gdje su posmrtni ostaci Srba sa Alipašinog polja, ali i drugih lokacija u Sarajevu.

Staša Košarac / srna

- Meni je jasno zašto ćutite o ovom slučaju, kao i brojnim drugim stratištima Srba u BiH, ali bih želio da to objasnite porodicama nestalih, koje uzaludno očekuju da počnete da raditi svoj posao - naveo je Košarac u otvorenom pismu glavnom tužiocu BiH Jadranki Lokmić-Misirača i njenom zamjeniku Vesni Budimir.

Košarac je ponovio da se odnos Tužilaštva BiH prema srpskim žrtvama, bilo da je riječ o postupcima koji su odavno trebali da dobiju epilog pred ovim sudom ili o ekshumacijama koje se rade po njihovom nalogu, odavno može okarakterisati bezobraznim i nepodnošljivim.

- Ovakvim odnosom stavljate se na stranu onih kojima nije u interesu da se sazna potpuna istina o događajima u proteklom ratu u BiH i na taj način produbljujete nepovjerenje jednog naroda u instituciju koju predstavljate, što ne može biti doprinos pomirenju i suživotu u BiH - kategoričan je Košarac.

(srna)

Pošaljite Facebook komentar