VIDEO / Siniša Vučinić, četnički vojvoda: "Ubio sam i streljao na stotine muslimana i Hrvata!"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Četnički vojvoda i ratni zločinac Siniša Vučinić, zajedno sa 107 svojih četnika, osniva Srpski četnički pokret Republike Srpske. Ispostave će biti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu gdje će biti, kako on kaže i "nastavni centri gdje će mladi od 16 do 22 godine biti podučavani o četništvu".

VIDEO / Siniša Vučinić / 24sata.info

Vlasti Republike Srpske (RS), prije svih predsjednik i premijer tog entiteta Rajko Kuzmanović i Milorad Dodik, uopšte ne reaguju na osnivanje klasične fašističke organizacije. Oglasio se načelnik Trebinja Dobroslav Ćuk koji je kazao da njegova administracija sa tim nema veze.

"Nećemo se miješati u rad te organizacija. To je slobodno udruženje građana. Niti to podržavamo niti se tome protivimo", kazao je Ćuk.

"Za deset godina imat ćemo 100.000 obučenih četnika", poručio je Vučinić. "Primićemo i muslimane i Hrvate ako nisu iz porodica koje su okrvavile ruke srpskom krvlju od Prvog svjetskog rata do danas. Ako takvi dođu, makar kao turisti, svašta ih čeka. Nema više srpskih glava za bacanje".

Ko je Siniša Vučinić? Porijeklom je iz Hercegovine, a rođen je u Srbiji prije 44 godine. Bio je osnivač i predsjednik nekoliko radikalnih srpskih stranaka, a posljednja u nizu je Srpski pokret socijalista. Po nekim informacijama, nedavno je odlukom ratnog zločinca Vojislava Šešelja primljen u njegovu Srpsku radikalnu stranku piše "San". U toku rata, osnovao je nekoliko vojnih organizacija čiji su članovi dolazili u BiH i Hrvatsku gdje su počinili teške ratne zločine. Jedna od tih njegovih organizacija je "Srpski sokolovi", a osnivao je i "Zlatnu ruku" čiji je cilj bio likvidacija svih muslimana. Inače, bio je blizak saradnik ratnog zločinca Slobodana Miloševića i njegove supruge Mire Marković i član njene stranke JUL. Vučinića je Šešelj proglasio za četničkog vojvodu na Ozrenu u augustu 1992. godine.

"Ubio sam na stotine muslimana i Hrvata i streljao sam na stotine zarobljenika", javno je kazao Vučinić koji je nedavno u Novom Sadu bio uhapšen pod optužbom da je sa grupom kriminalaca iz Bosne i Crne Gore reketirao bogate Novosađane. Vučinić je bio hapšen i odmah nakon ubistva srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

Vučinić je ostao upamćen i po govoru ispred rezidencije Slobodana Miloševića tokom njegovog hapšenja 2001. godine.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar