Tuzla: Određen pritvor za Armina Hasića

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kantonalni sud Tuzla je na prijedlog Tužiteljstva Tuzlanskog kantona odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za dvadesetdevetogodišnjeg Armina Hasića iz Tuzle zbog razbojništva nad ljekarnama, kladionicama i trgovačkim radnjama.

Zatvor / Ilustracija

Kako je priopćio glasnogovornik Tužiteljstva Admir Arnautović, postoji osnovana sumnja da je Hasić u razdoblju od 13. do 20. veljače u večernjim satima ulazio u trgovačke radnje, kladionice i ljekarne na različitim lokacijama u Tuzli u kojima su se nalazile radnice, te maskiran kapom fantomkom na glavi i uz prijetnju upotrebe noža i fizičke sile tražio da mu predaju novac i mobilne aparate.

U spomenutom vremenskom razdoblju ušao je u tri kladionice, dvije trgovačke radnje i dvije ljekarne prilikom čega je pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 2.900 KM.

Prilikom ulaska u jednu od kladionica radnici je zadao nekoliko udaraca rukama i nogama po licu i tijelu i nanio joj lake tjelesne povrede.

Pripadnici Policijske uprave Tuzla su po naredbi Kantonalnog suda Tuzla i uz suglasnost postupajućeg tužtelja izvršili pretres kuće i automobila koje osumnjičeni koristi i tom prilikom pronašli nož i određenu količinu novca. Policija je lišila slobode osumnjičenog, izvršena je kriminalistička obrada, te je uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predan u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj je jučer donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužiteljstva.

 

(Fena)

Pošaljite Facebook komentar