TK: Palo novih 10 centimetara snijega, dostavljena pomoć ugroženim porodicama

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona palo je u prosjeku oko 10 centimetara novog snijega.

Snježno nevrijeme / arhiv

Prema izvješćima općinskih štabova civilne zaštite, nema zametenih naselja.

Sve ceste su prohodne uz otežano odvijanje saobraćaju, stoji u izvješću Operativnog centra Kantonalne uprave Civilne zaštite Tuzla.

Sinoć oko 19 sati došlo je do prekida u napajanju električnom energijom u Mjesnoj zajednici Tuholj u općini Kladanj, zbog kvara na 10 KV dalekovodu. Očekuje se da će kvar biti otklonjen u jutarnjim satima.

U općini Banovići jučer od 12 sati iz gradske toplane zbog kvara na postrojenjima nema grijanja u općini Banovići.

Sinoć oko 21.40 sati, putem broja 121 zatražena je hitna medicinska pomoć za stariju osobu u tuzlanskom naselju Breze, međutim radi neprohodnosti puta vozilo hitne pomoći nije moglo doći do bolesnika.  Civilna zaštita Tuzla uputila je stroj za razgrtanje snijega tako da je ekipa hitne pomoći uspjela stići do bolesnika.

U toku jučerašnjeg dana službenici Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla i pripadnici TUN tima FUCZ/ŽUCZ Tuzla prevezli pomoć koju je pripremio Crveni križ TŽ-a za ugrožene porodice na području MZ Crvene Njive u općini Tuzla, kao i za ugrožene porodice na području općine Sapna. Također, službenici ŽUCZ-a Tuzla su radi utvrđivanja stanja na terenu obišli općine Sapna, Kalesija i Tuzla.

U toku jučerašnjeg dana kantonalni premijer Sead Čaušević je zajedno sa zapovjednikom ŽSCZ-a Azizom Čačkovićem i direktorom ŽUCZ-a Zdenkom Tadićem posjetio općinu Kladanj gdje se u razgovoru sa načelnikom općine Fuadom Imamovićem upoznali sa aktuelnom situacijom na terenu i utvrđivanje prioriteta u pružanju pomoći.

 Mehanizacija koja je po naredbi kantonalnog štaba CZ-a upućena u Hercegovačko-neretvanski kanton tokom jučerašnjeg dana je stigla na odredište.

 

(Fena)

Pošaljite Facebook komentar