Šest ubistava, pokušaj ubistva i oštećenje tuđe imovine: Tomislav Petrović osuđen na 40 godina zatvora

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Tomislav Petrović, šesterostruki ubica iz Lipnice, danas je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina uz obavezno psihijatrijsko liječenje tokom izdržavanja kazne. Rođak jedne od žrtava nakon izricanja presude izjavio da je zadovoljan izrečenom kaznom.

Tomislav Petrović / tip

Za šest ubistava, pokušaj ubistva i oštećenje tuđe imovine izrečena mu je kazna u trajanju od 150 godina i tri mjeseca, koja je objedinjena u jednistvenu kaznu zatvora od 40 godina.

Za pvo ubistvo Nike Petrovića koje je okarakterisano kao ubistvo na okrutan način, Petrović je kažnjen sa 40 godina zatvora. Za ubistava Dragice Markanović, Mare Petrović, Ive Markanovića, Mije i Kaje Petrović, ubica je dobio po 20 godina. Za pokušaj ubistva vozača autobusa Mursela Čolića Petrović je kažnjen sa 10 godina zatvora. Tri mjeseca kazne dobio je za oštećenje tuđe imovine, paljenje automobila prije samog hapšenja tog kobnog 29. maja 2008. godine.

Kako je danas konstatovano, Petrović boluje od depresivne psihoze i proglašen je bitno samanjeno uračunljivim. Ovo je nalaz dr. Alije Sutovića koga je prihvatio Sud, dok kao validna nije uvažio vještačenja ostala tri tima vještaka koji su zaključili da Tomislav Petrović boluje od paranoidne šizofrenije. Vrijeme boravka u pritvoru biće mu uračunato u odsluženje kazne. Sud će naknadno odrediti institucije odsluženja kazne, rečeno je danas prilikom izricanja presude.

(fena)

Pošaljite Facebook komentar