FOTO / Skandal: "Teroristička grupa" iz Tuzle građane podstiče na nove ratne sukobe!?

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U povodu pojave nove moguće terorističke skupine "Partija rada", Udruženje "Front" poziva nadležne u MUP-u TK da hitno pokrenu akciju otkrivanja i privođenja članova militarističke, a moguće i terorističke grupe.koja građane podstiče na nove ratne sukobe.

"Partija rada", 24sata.info

Plakati koji su jutros osvanuli u Tuzli nose jasnu ratnu poruku, čime su prekršeni zakoni i Ustav BiH.

Ova grupa ima i svoj web portal, na kome naglašavaju da im je misija jačanje nezadovoljstva kod građana u cilju pokretanja klasnog rata, a članovi ove militarističke grupe na fotografijama su prikazani sa zamaskiranim licima, što je svojstveno teroristima širom svijeta. Djelovanje ovakve grupe narušava sigurnost građana te unosi strah među građane, koji se samo zbog drugačijeg mišljenja mogu naći na meti ovih miliratista i izgubiti život.

"Rezultat nastanka ove militarističke grupe sigurno je nedonošenje odgovarajućih zakonskih regulativa kojim bi se zabranilo djelovanje ovakvih i fašističkih organizacija, između kojih nema neke bitne razlike. Nastanak i djelovanje ove grupe samo je dokazalo dosadašnje tvrdnje Udruženje "Front" - između fašizma i komunizma tanka je linija. Stoga Front poziva policiju Tuzlanskog kantona kao i SIPA-u da hitno pokrenu akciju razotkrivanja članova ove skupine i onemogućavanje njihovog daljeg djelovanja", navodi se u današnjem saopštenju Udruženja "Front".

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar