Sarajevo: Ranjen Mirzad Brkić, sin Hanke Paldum

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U pucnjavi u Sarajevu u noći između četvrtka i petka ranjen je Mirzad Brkić, sin popularne pjevačice Hanke Paldum. Kako se saznaje, Brkić je pogođen u potkoljenicu ali nije teže ranjen.

Hanka Paldum / 24sata.info

Policiji nije želio kazati ni gdje ni kako je došlo do pucnjave niti ko je pucao na njega. Brkić  je i ranije poznat po kriminalu te po konzumiranju droga, prenose "Nezavisne".

U avgustu 2005. godine zajedno sa Mevludinom Velagićem teško je povrijeđen u masovnoj tuči ispred noćnog kluba "Boemi" u centru Sarajeva. Mevludina i Mirzada su, prema informacijama koje je tada policija saopštila, pretukli Edin Bašić i Almir Bajrović, izbacivači u "Boemima".

Velagić i Brkić su se, zajedno sa prijateljem Amelom Čengićem, pred "Boeme" dovezli oko 4.30 ujutru. Pokušali su na silu ući u objekat. Nakon što su započeli kavgu, pretukli su ih radnici obezbjeđenja, kazao je dežurni u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon što su prebili pijane mladiće, radnici osiguranja su demolirali i automobil kojim su se trojica mladića dovezla pred klub. Prilikom tuče najteže je stradao Mirzad Brkić, koji je zadobio povrede lica. Njegov drug Mevludin teško je povrijedio oko, dok su izbacivači prošli skoro neokrznuto, sa lakšim povredama, pipu "Nezavisne".

Policajci su nakon tuče pretraživali parkove i prilaze u blizini u potrazi za odbačenim oružjem. Niko od aktera ove tuče nije uhapšen.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar