Više od milion KM za završetak izgradnje 24 stana za raseljene osobe

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Vlada Kantona Sarajevo je izdvojila više od milion KM za završetak izgradnje 24 stana za raseljene osobe na području Općine Centar, u naselju Šip.

Foto: Press služba KS

U Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo danas je potpisan Ugovor za realizaciju druge faze izgradnje objekta kolektivnog stanovanja za stambeno zbrinjavanje interno raseljenih porodica i porodica u stanju socijalne potrebe. 

- U prvoj fazi napravljene su 24 stambene jedinice i dva poslovna prostora, sada idemo u finalnu fazu kako bi stanovi bili useljivi i za te potrebe ulažemo više od milion KM – kazao je resorni ministar Malik Garibija.

Podsjetio je da se projekt, na žalost, povlači još od 2012. godine, u prethodnom mandatu je njegova realizacija ubrzana i sada se konačno privode kraju radovi kako bi raseljene osobe koje su prije rata živjele na području Općine Centar dobile opet krov nad glavom. 

Komisija sastavljena od predstavnika Općine Centar i resornog ministarstva će provesti proceduru odabira korisnika.

Ugovor su potpisali ministar Garibija, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, te direktori Fonda za izgradnju KS i Zavoda za izgradnju KS Mirza Emirhafizović i Mirza Hulusić, saopćeno je iz Press službe KS.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar