Molba građanima za razumijevanje zbog događaja u nedjelju

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Džafer Hrvat, načelnik Sektora uniformirane policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, rekao je danas da ne postoje činjenice koje ukazuju na potrebu otkazivanja skupova zakazanih za predstojeću nedjelju u Sarajevu.

Foto: 24sata.info

On je rekao da policija ne želi uznemiravati javnost informacijama o ''antisnajperskim sadržajima'' uoči najavljenih događaja.

''Ne mogu komentarisati obaveze organizatora, one se regulisane Zakonom. Insistirali smo na provedbi svih mjera sigurnosti i dobili smo potvrdu od organizatora. Antisnajperska zaštita - nema potrebe da se dodatno uznemirava javnost. Uprava policije poduzela je sve mjere da ovi protesti proteknu bez problema. Kao kod svih javnih skupova, predviđene su i takve mjere'', rekao je on.

On je poručio da će se policija uskoro oglasiti s detaljnim uputama za građane Sarajeva i ostale građane koji će u nedjelju boraviti u Sarajevu.

''Uprava policije će na svojoj web stranici ostaviti obavijest u smislu pozivanja građana na suzdržanost i u smsilu odobrenja za izmijenjen režim saobraćaja. Informisan sam da je kontaktirano Ministarstvo saobraćaja kako bi građani bili informisani. Ugostiteljski objekti neće biti zatvoreni'', dodao je on.

Portparol MUP-a Mirza Hadžiabdić na današnjoj pres-konferenciji zamolio je građane Sarajeva na razumijevanje.

''Pozivam građane na razumijevanje jer će u užem dijelu grada biti privremene obustave saobraćaja, detalje o vremenu i mjestima izmjene režima objavit ćemoi na web stranici'', poručio je on.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar