Izgradnja savremenog prihvatilišta za pse u Prači

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić i vršilac dužnosti direktora Kantonalnog javnog preduzeća Veterinarska stanica Nirves Bulaja posjetili su danas prihvatilište za napuštene i izgubljene životinje u Prači gdje im je detaljno predstavljen idejni projekt izgradnje novog savremenog prihvatilišta za pse.

Foto: FENA

Ministar je u razgovoru s domaćinima izrazio zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom menadžmenta, radom i brigom uposlenika prema psima.

Posebno je istakao važnost postojanja kontinuiranog praćenja rada prihvatilišta od strane nevladinih udruga i volontera koji se bave pitanjima zbrinjavanja pasa lutalica.

- Prilikom posjete smo se uvjerili da su poboljšani uslovi za boravak, kao i da psi dobijaju kvalitetnu ishranu - rekao je ministar Bašić, te izrazio uvjerenje da će izgradnja novog prihvatilišta biti završena u rekordnom roku, jer je to apsolutno u interesu zajednice.

Tender za izbor izvođača za izgradnju trebao bi biti raspisan krajem septembra, a  resorno ministarstvo je za prvu fazu izgradnje izdvojilo sredstva u iznosu od milion KM, dok će za drugu fazu iz budžeta za narednu godinu biti izdvojeno 1.405.000 KM, saopćeno je iz Press službe KS.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar