Sarajevo donirao trofejne topove općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je trofejne topove općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići kao znak simbolične podrške očuvanju bh. baštine.

Foto: Grad Sarajevo - 24sata.info

Na taj način, kako je saopćeno iz Gradske uprave, nastavljen je projekt oživljavanja tradicije, kojim je planirano obuhvatanje velikog broja bh. gradova, općina i čaršija sa ciljem promocije baštine i obogaćivanja turističke ponude.

Skaka smatra da će to privući posjetioce u bh. gradove, te je izrazio zadovoljstvo što je projekt naišao na dobrodošlicu kod načelnika i građana iz Žepča, Ilijaša i Zavidovića.

- Uvjeren sam da će ovo ojačati i proširiti naše veze - rekao je Skaka, kojeg je u Ilijašu dočekao načelnik Akif Fazlić, te su na lokaciji iznad Ilijaša izvršili primopredaju te simbolične donacije.

Potom je delegacija predvođena gradonačelnikom Skakom ramazanski top uručila u prisustvu načelnika Općine Žepče Mate Zovke Medžlisu Islamske zajednice te općine.

U Zavidovićima načelnik Hašim Mujanović zahvalio je Gradu Sarajevu na vrijednoj donaciji, te izrazio nadu da će to osnažiti veze i otvoriti mogućnost dodatne saradnje između glavnog grada i Zavidovića. 

 

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar