Ponovo vrhunski program: Počela prodaja ulaznica za 9. "Mostar Blues Festival"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Već sada tradicionalni, deveti po redu Mostar Blues Festival (MBF), najjači blues festival u regiji, objavio je ovogodišnji program i zbog velikog zanimanja već je počela prodaja karata preko interneta.

9. "Mostar Blues Festival" / 24sata.info

MBF će biti održan od 22. do 25. jula u Mostaru. Produkcijski tim Mostar Blues Festivala je potpisao ugovore sa headlinerima ovogodišnjeg festivala, a s obzirom na sve veću posjetu i činjenicu da MBF i programski zahtijeva velike koncertne prostore, ovogodišnji, deveti po redu MBF, će se održati u Sportskom centru "Kantarevac".

Imena kao što su Ana Popović, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, te legendarni Big Brother & The Holding Company, garantuju vrhunsko muziciranje, te kontinuitet u nastojanju organizatora da svake godine ponudi kvalitetniji program.

Da je Mostar grad bluesa posjetioci će se uvjeriti već na uvodnoj večeri kada će se blues emitovati i svirati praktično u cijelom gradu, u čemu su pomogli i sarajevski fanovi bluesa Amer Zenunović, Jasmin Ličina i Orhan Čampara, koji su posebno za ovogodišnji MBF pripremili HD projekciju sa najznačajnijih svjetskih blues festivala.

Prva veče Festivala uključuje izvođenje bluesa uživo, video projekciju "Six Strings of Blues", audio/visual experience, te blues slušaone u barovima.

Drugo veče, 23. jula, u Sportskom centru "Kanatarevac", nastupaju Crossroad Blues Band iz Makedonije, te Ana Popović & Band (SRB, NL, USA, FR).

24. jula, takođe na Kantarevcu, sviraju Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić – unplugged (MK, SRB), dok narednog festivalskog dana sviraju * Livio Berak Trio (HR), a zvijezde večeri i festivala su Big Brother & The Holding Company (Janis Joplin's Original Band) (USA).

Program nije konačan i uskoro slijede informacije o ostalim učesnicima. Ulaznice već sada možete kupiti on line na stranici www.kupikartu.ba. Cijena dnevne ulaznice je 15KM, a cijena festivalske (trodnevne) je 40KM. Cijena dnevne ulaznice na dan koncerta je 20 KM.

Programi devetog Mostar Blues Festivala su posvećeni najznačajnijem autoru Delta Bluesa, Robert Johnsonu, čija se stota godišnjica rođenja obilježava ove godine na svim većim blues festivalima u svijetu.

"Interesantno je spomenuti da će u toku festivala biti održana izložba oldtimera, automobila i motocikala koju organizujemo u saradnji sa hercegovačkim moto klubovima", saopštili su organizatori MBF-a.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar