UABNOR Mostar raspisao natječaj za februarska priznanja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Upravni odbor UABNOR-a Mostar raspisao je natječaj za podnošenje prijedloga za nagradu "14. februar" koja se dodjeljuje za značajna ostvarenja i rezultate u gospodarstvu, znanosti, kulturi, odgoju i obrazovanju, tehnologiji, sportu, zdravstvu i drugih oblastima rada i stvaralaštva.


Na natječaj se do 31. prosinca 2019. godine mogu prijaviti svi oni koji su, bez obzira na godinu ostvarenja, doprinijeli ukupnom unapređenju i razvoju Grada Mostara, a afirmiraju slobodarski duh i ideju antifašizma.

 Pod značajnim ostvarenjem smatra se djelo, odnosno više radova koji čine zaokruženu cjelinu i koji doprinose razvoju odgovarajuće oblasti, a objavljeni su u znanstvenim, kulturnim, stručnim časopisima ili posebnim izdanjima kao i na izložbama, te znanstvenim i drugim skupovima organiziranim u odgovarajućoj oblasti.

 Pod rezultatima rada smatraju se rezultati koji su stekli značajnu primjenu u proizvodnji i drugim oblastima društvenog života i rada ili su doprinijeli unapređenju odgovarajuće oblasti, kao i rezultati koji su doprinijeli efikasnosti društvenog života i rada, odnosno razvoju Grada Mostara.

 Pored nagrade "14. februar" odlučeno je da se može dodijeliti i do 6 plaketa 14. februar pojedincima, grupama i kolektivima u znak zahvalnosti za posvećenost ideji antifašizma, slobodarskog duha Mostara vizije njegovog razvoja.

 Ova nagrada dodjeljuje se svake godine i uručuje 14. februara, na Svečanoj akademiji, navodi se u priopćenju UABNOR-a. 

 

(FENA)

 

Pošaljite Facebook komentar