Na izlazu iz Mostara prema Jablanici zbog vode na kolovozu saobraća se usporeno

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na magistralnom putu M-17 na izlazu iz Mostara prema Jablanici, zbog veće količine vode na kolovozu saobraća se usporeno. Na ovoj dionici formiraju se duže kolone vozila.

Foto: 24sata.info

Pojačan je promet vozila i na ostalim putevima u BiH, a zbog učestalih padavina i mokrog kolovoza, iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) vozače pozivaju na pojačan oprez.

Pojačana frekvencija vozila bilježi se na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanska Rača, Izačić, Velika Kladuša i Deleuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka-Vrbas 2019", večeras do 20 sati, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva), saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar