Asim Krhan: Mostarsko ljeto ispunilo očekivanja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Manifestacijom „Mostarsko ljeto 2017.“ organizacioni odbor je veoma zadovoljan, kako sa sadržajima, tako i sa posjetom, rekao je sinoć na otvaranju izložbe o Hamzi Humi direktor Muzeja Hercegovina Asim Krhan.

Foto: Mostarski.ba

„Prošle godine smo nakon osam godina ponovo pokrenuli manifestaciju. Ovogodišnja manifestacija je bogatija većim brojem i raznovrsnijim sadržajima. Cilj nam je bio da kroz šarolikost kulturne ponude predstavimo dio mostarskog i bosanskohercegovačkog stvaralaštva u domenu teatra, muzike, likovne umjetnosti i književnosti“ rekao je Krhan dodajući kako se sa gostujućim programima željelo uporediti dostignuća i kulturnu produkciju naše zemlje i drugih zemalja.

„Želja nam je bila da pospješimo turističku ponudu grada, da goste i dijasporu zadržimo duže i informišemo ih na bolji način. Brojno prisustvo publike i medija daje nam za pravo da kažemo da smo u tome i uspjeli te se nadam da smo kvalitetom i bogatstvom sadržaja osigurali budućnost i razvoj manifestacije“ zaključio je direktor Muzeja Hercegovine.

Do kraja manifestacije ostala su još tri sadržaja.

U nedelju će na platou ispod Starog mosta biti održan „Mostar Summer Dance fest“, u ponedeljak će biti održana arhitektonska radionica za mlade u Yunus Emre Institut-u dok će završni program biti koncert benda „Divanhana“ ispod Starog mosta 26. avgusta.

Ulaz na sve sadržaje manifestacije je besplatan.

„Mostarsko ljeto 2017.“ organizovali su Muzej Hercegovine, Narodno pozorište Mostar, Lutkarsko pozorište, Narodna biblioteka i Centar za kulturu Grada Mostara.


(Mostarski.ba)

Pošaljite Facebook komentar