FOTO / Čedomir Jovanović: Mostar je simbol besmisla rata i neuništive nade

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik Liberalno demokatske partije (LDP) Srbije Čedomir Jovanović posjetio je danas Centar za mir u Mostaru, gdje je razgovarao s predstavnicima tog centra.

Čedomir Jovanović / 24sata.info

- Mislim da je malo naroda kao što su ovi naši narodi koji razliku koliko je mir veličanstven, kao i da je malo naroda kao što su ovi naši koji su tu lekciju naučili na sopstvanim greškama. Mi cijenimo mir pošto smo ga prethodno svojim greškama uništili - poručio je ovom prilikom Jovanović.

Za predsjednika LDP-a Grad Mostar je, kao i za mnoge druge, simbol stradanja i besmisla rata, ali i simbol neuništive nade i vrline zbog koje slavimo mir, saopćeno je iz mostarskog Centra za mir.

- Drago mi je što sam u Mostaru i što sam gost Centra za mir, koji je okupio sve ono što vrijedi u svijetu. Bez obzira na naše razlike, bez obzira na to da li govorimo o Mendeli ili Havelu, o svim laureatima nagrade Centra za mir, mislim da su nam svima isti motivi.

S jedne strane pokreće nas veliki respekt i poštovanje prema ljudima Mostara i ovom gradu koji simbolizuje na tako veličanstven i tragičan način i mir koji slavimo, to ludilo i haos stradanja po kome je poznat - poručio je Jovanović.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar