FOTO: Mirno se razišli demonstranti u Mostaru

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Demonstranti, koji su više od sat vremena blokirali promet na raskrižju kod Španskog trga, jednoj od najfrekventnijih mostarskih saobraćajnica, mirno su se razišli oko 18 sati i 30 minuta.

Foto: 24sata.info

Građani, uglavnom osobe u ranim dvadesetim, počeli su se okupljati na Španskom trgu oko 16 sati, noseći transparente s natpisima "Dolje vlada“, "Zajedno za funkcionalniju BiH“, "Revolucija mladih dolazi“...

Kako se moglo čuti na licu mjesta, mladi su se okupili spontano kako bi dali podršku prosvjednicima u Tuzli i drugim bh. gradovima.

RANIJE

Oko dvije stotine demonstranata, uglavnom mladih osoba, blokiralo je raskrižje na Španskom trgu, jednoj od najfrekventnijih mostarskih saobraćajnica.

Demonstranti su se na Španskom trgu počeli skupljati oko 16 sati, a nakon sat vremena, uz povike "Lopovi“ i "Hoćemo promjene“, blokirali su saobraćaj na toj lokaciji. Na samoj saobraćajnici nalaze se i dva kontejnera u kojima gori smeće.

Policija za sada preusmjerava saobraćaj na okolne ulice i mirno promatra što se događa.

Kako se moglo čuti na samom mjestu događaja, mladi su se okupili spontano kako bi dali podršku demonstranatima u Tuzli i drugim bh. gradovima.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar