Petkom vjenčanja u atrijumu Gradske uprave Banje Luke

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Grad Banja Luka je izašao u susret parovima, koji žele da se vjenčaju mimo dana vikenda što je uobičajeni termin za vjenčanja.

Foto: Gradska uprava Grada Banja Luka

Iz Odjeljenja za opštu upravu pojašnjavaju da se svečani čin sklapanja braka sada može obaviti i petkom, u prostoru atrijuma Gradske uprave.

Vjenčanja, koja se obavljaju u mjesnim kancelarijama ili Muzeju savremene umjetnosti RS ili u atrijumu su besplatna, odnosno mladenci su oslobođeni plaćanja administrativne takse, kažu u nadležnom odjeljenju.

Prvog dana, od kako je uvedena nova praksa, u atrijumu Gradske uprave su sklopljena četiri braka, uz izraženo zadovoljstvo mladenaca i gostiju novim ambijentom i terminom za vjenačnja.

Matičari Gradske uprave i odbornici Skupštine grada Banje Luke, u dane vikenda, vjenčanja obavljaju u prostoru Muzeja savremene umjetnosti RS-a, kao i u mjesnim kancelarijama na području grada, dok su se, ranije, radnim danima, zbog nedostatka adekvatnog prostora, vjenčanja obavljala u kancelarijama službenika Matične službe u Gradskoj upravi.

Upravo zbog toga, izabran je prostor atrijuma i prilagođen potrebama svečanog čina vjenčanja.

Kao i do sada, vjenčanja se mogu zakazati i izvan službenih prostorija, po želji mladenaca, ali se za ovakav čin vjenčanja plaća gradska administrativna taksa u iznosu od 200 maraka, podsjetili su iz Odjeljenja za opštu upravu i dodali da je u ovoj godini, na prostoru koji pripada matičnom području Grada Banje Luke, zaključeno ukupno 366 brakova.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar