Muhamed Filipović: "SDP je bošnjačka stranka... Lagumdžija je Hrvatima oduzeo izborno pravo"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Univerzitetski profesor i jedan od najpoznatijih bošnjačkih intelektualaca Muhamed Filipović rekao je da je pesimista i da ne vjeruje u bilo kakav dogovor između Srba, Bošnjaka i Hrvata o budućnosti BiH.

Muhamed Filipović / 24sata.info

"Pesimista sam i ne vjerujem da će doći do bilo kakvog dogovora o budućnosti ove zemlje. Ovi na vlasti mogu da se dogovore kako da podjele funkcije i nastave da lagodno žive od naši para", rekao je Filipović za "Press".

Prema njegovim riječima, rješenje za krizu jeste da se lideri tri konstitutivna naroda dogovore kako bi svi bili zadovoljni, dodajući da nema mjesta rješenjima koja će smetati bilo kojem narodu.

Odgovarajući na pitanje da je oštar kritičar SDP-a BiH i njenog šefa Zlatka Lagumdžije, Filipović je naveo da nije pristalica socijaldemokratije koja jednom konstitutivnom narodu oduzima pravo da legitimno izrazi svoju volju kao što je to Lagumdžija učinio Hrvatima.

Filipović je ocijenio da je SDP bošnjačka stranka, a da "priče o multietničnosti mogu da prodaju onima koji ih ne znaju".

(srna)

Pošaljite Facebook komentar