Komšić primio akreditivno pismo nerezidentnog ambasadora Novog Zelanda za BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je akreditivno pismo novoimenovanog nerezidentnog ambasadora Novog Zelanda za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Rimu Anthonya Georgea Simpsona.

Foto: Predsjedništvo BiH - 24sata.info

Novoimenovani ambasador je prenio pozdrave Predsjedništvu BiH generalne guvernerke Novog Zelanda Patsy Reddy, te Vlade i naroda Novog Zelanda.

Ambasador je izrazio zahvalnost za poruke solidarnosti i podrške koje je BiH uputila Novom Zelandu nakon terorističkog napada u Christchurchu početkom godine.

U gotovo trideset godina diplomatskih odnosa Bosne i Hercegovine i Novog Zelanda dokazani su dobri i prijateljski odnosi zemalja, uprkos velikoj geografskoj udaljenosti, a tokom sastanka je istaknuto da ima prostora za unapređenje sveukupne bilateralne saradnje.

Presjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zahvalio je za kontinuiranu podršku koju Novi Zeland pruža Bosni i Hercegovini, uključujući podršku procesu mira i stabilnosti u BiH, te u izgradnji demokratske BiH, integrirane u evropske institucije.

Značajan je doprinos građana porijeklom iz BiH koji žive na Novom Zelandu i aktivni su učesnici društva, kao i veza dvije zemlje.

Ambasador je potvrdio posvećenost nastavku dobrih i prijateljskih odnosa dvije zemlje, a predsjedavajući Komšić je poželio uspješan mandat novoimenovanom ambasadoru Novog Zelanda za BiH sa sjedištem u Rimu Anthonyu Georgeu Simpsonu - saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar