Uposlenicima SIPA-e Purkoviću i Mrđi određen pritvor

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sud BiH odredio je pritvor Boži Purkoviću i Predragu Mrđi, uposlenicima SIPA-e koji su uhapešni u nedavnoj akciji "Blic" zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Foto: 24sata.info

Sud je ovo rješenje donio odlučujući po prijedlogu Tužilaštva BiH od 14. novembra za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenima Purkoviću i Mrđi.

"Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode osumnjičenih, odnosno do dana 13.12.2019. godine ili do nove odluke Suda, i to zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačka b) Zakona o krivičnom postupku BiH", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, Purković i Mrđa su osumnjičeni da su, u okviru svojih poslova i nadležnosti, došli do podataka iz provođenja posebnih istražnih radnji, te su neovlašteno i zlouporabivši svoj službeni položaj, davali na uvid podatke osobama koje su obuhvaćene istragom zbog krivotvorenja i nezakonitosti u izdavanju diploma, u predmetu kodnog naziva "Pero".

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar