Donji Vakuf: Promovisana poštanska marka povodom 500 godina Ajvatovice

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Pošti u Donjem Vakufu danas je održana promocija prigodne marke koju je BH Pošta izdala povodom jubileja petsto godina Ajvatovice.

Ajvatovica / 24sata.info

Svečanosti su prisutvovali muftija travnički Nusret ef. Abdibegović, premijer SBK Salko Selman i brojni ministri na nivou Kantona, Federacije i države BiH i načelnici opština koje sudjeluju u manifestaciji obilježavanja pohoda na Ajvatovicu. Prisutnima su se obratili muftija travnički Nusret ef. Abdibegović, direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme BH Pošte Enes Džihić, načelnik opštine Donji Vakuf Haso Sušić, i autor Asim Đelilović, docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Travnički mufija zahvalio je BH Pošti na promociji svih vrijednosti, kako bosanskohercegovačkih tako i onih univerzalnih, i istakao da je dizajn marke "Ajvatovica 500" i sam potez BH Pošte koja je odlučila izdati marku sa ovim motivom naišao na velike simpatije i odlične ocjene unutar Islamske zajednice i stanovništva svih gradova koji gravitiraju ovoj manifestaciji.

Enes Džihić zahvalio je muftiji, istakavši da će komplimenti biti samo podsticaj da i dalje BH Pošta istrajava na promociji bh. vrijednosti.

(fena)

Pošaljite Facebook komentar