PU Trebinje - Prijava zbog sumnje na ratni zločina kod Konjica

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje danas su dostavili Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv osoba inicijala Z.A. i N.H. zbog postojanja sumnje da su počinila krivična djela zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Arhiv / 24sata.info

- Sumnjiče se da su kao visoki oficiri Armije BiH, kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava, na području općine Konjic, 19. aprila 1993. godine u Donjem selu, zajedno ili skupa sa drugima planirali i organizovali sistematičan napad usmjeren protiv civilnog stanovništva srpske i hrvatske nacionalnosti, vršeći progon istog, kojom prilikom su lišena života četiri civila srpske nacionalnosti – navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Trebinje.

Napominju da su u ovoj godini Tužilaštvu Bosne i Hercegovine dostavili šest izvještaja za počinjena krivična djela ratnog zločina, protiv sedamnaest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila navedena krivična djela tokom 1992. i 1993. godine na teritoriji općina Konjic, Čapljina i Gacko.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar