Jutros u BiH saobraća se po pretežno mokrim kolovozima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Pojačan oprez u jutarnjim satima savjetuje se zbog magle koja smanjuje vidljivost, posebno u kotlinama i uz riječne tokove.

ilustracija / 24sata.info

Obustava saobraćaja na snazi je u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo, gdje se izvode sanacioni radovi. Saobraćaj je na ovoj dionici preusmjeren preko starog prijevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prijelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prijevoju Lanište).

Zbog učestalih padavina kolovoz je pretežno mokar, a vozače upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu stanju i uvjetima na putu.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(24sata.info )

Pošaljite Facebook komentar