Klub Bošnjaka danas o smjeni Bunića, Alibegović (ni)je gledala snimak

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Zastupnici u Skupštini USK podnijeli su jučer Zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Kluba poslanika Bošnjaka.

Foto: 24sata.info

Na dnevnom redu sjednice našao bi se prijedlog odluke o razrješenju predsjedavajućeg Skupštine USK Agana Bunića, a na istoj sjednici našao bi se prijedlog Odluke o kandidatu za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg iz reda Bošnjaka.

Predsjedavajuća Kluba Ilda Alibegović na upit Vijesti.ba da li će glasati za Bunićevu smjenu kazala je kako još uvijek nema odgovor na to pitanje.

"Teško mi je imati stav o nečemu što nisam ni vidjela ni čula niti znam je li istinito. Isto tako sam se iznenadila kada sam od medija doznala da ću dobiti zahtjev za sazivanje Kluba Bošnjaka jer su to mediji znali prije mene", kazala je Alibegović.

Ona smatra da je smiješno da se pored tako važnih tema mora zanimati za ovakve stvari.

"Mi nismo sudije i ne možemo spoznati da li je nešto politička podvala ili nečiji neetički gest. Valjda imaju institucije koje provode te procedure. Ali da postoji nešto čemu je potrebna hitna intervencija je očito", smatra ona.

Zbog toga je, kako nam je kazala, sazvala sjednicu Kluba Bošnjaka za danas u 11 sati.

"Potrebno je da više doznam kako bi zauzela stav. Ako dođe do smjene gospodina Bunića, ne znam ko bi novi mogao biti predložen. Ali sve će se saznati danas", zaključila je Ilda Alibegović.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar