Tulumović i Tinjak o smještaju studenata u Studentski centar IZBiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Smještaj studenata sa područja Tuzlanskog kantona (TK) koji studiraju na nekom od fakulteta u Sarajevu u Studentski centar Islamske zajednice u BiH (IZBiH), bila je tema današnjeg sastanka premijera TK Denijala Tulumovića sa direktorom Centra Muamerom Tinjkom.

Foto: Vlada TK

Radi se o Centru koji je izgrađen prošle godine i koji se prema obimu i kvalitetu usluga koje pruža studentima ubraja među najmodernije u državi.

- Ideja o osnivanju Centra stara je više od 40 godina ali do prošle godine nije bilo prilike za njegovo osnivanje. Na našu, ali i radost svih studenata Centar je prošle godine otvorio vrata studentima Fakulteta islamskih nauka, ali i svim ostalim studentima koji studiraju na bilo kojem od fakulteta u Sarajevu - rekao je direktor Tinjak.

Dodao je da studentski centar raspolaže sa 202 kreveta, a u cijenu smještaja su uključeni i hrana, te korištenje svih sadržaja koje nude, kao što su upotreba biblioteke, čitaonice, prostora za druženje, rekreaciju, mesdžid, sportski teren...

Također, istaknuto je da usluge Centra trenutno koristi oko 60 posto studenata Fakulteta islamskih nauka, dok su oko 40 posto to studenti drugih fakulteta.

Također, akcentirano je da u ovoj godini usluge Centra koriste i 32 studenta sa područja TK.

Premijer Tulumović je ovom prilikom rekao da ovi studenti treba da imaju isti tretman kao što to imaju i studenti sa područja TK, a koji su smješteni u druge studentske centre.

- Vlada Tuzlanskog kantona ima interes i sluh za potrebe studenata, te ćemo sigurno dati podršku našim studentima, da im pomognemo i pokažemo da neko stoji iza njih i pruža im podršku da ostvaruju što kvalitetnije rezultate - rekao je Tulumović.

Osim premijera Tulumovića i direktora Tinjka, današnjem sastanku je prisustvovao i rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove u Muftijstvu tuzlanskom Muamer Zukić, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje TK.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar