Uhapšeno 12 osoba na području Samca, Orašja i Novog Travnika u akciji 'Var'

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Samca, Orašja i Novog Travnika, po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Var”.

Arhiv / 24sata.info

Prilikom  realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e  izvršili su pretrese na pet lokacija i lišili slobode 12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja,  u vezi s krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.

Osumnjičene osobe terete se za namjestanje fudbalskih utakmica Premijer lige BiH i Prve lige FBiH.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će biti predate Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

- Zahvaljujemo se Obavještajno-bezbjednosnoj agencije Bosne i Hercegovine, te policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Srednjobosanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo, na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije - saopćeno je iz SIPA-e.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar