Osmanović: Memorijalni centar Srebrenica-Potočari mora biti briga šire zajednice

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac razgovarali su danas s direktorom Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emirom Suljagićem, a tema su bila određena statusna pitanja Memorijalnog centra, poboljšanje načina upravljanja i brige o centru, te način na koji bi se mogla unaprijediti i finansijska i materijalna baza Memorijalnog centra.

Foto: Fena

Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari neophodna su sredstva za normalno funkcionisanje i realizaciju projekata koji bi doprinijeli širenju istine o Srebrenici i čuvanju sjećanja na počinjeni genocid.

- Memorijalni centar Srebrenica - Potočari mora biti briga šire društvene zajednice, potpomognuta snažno i sistematski, naročito u ovom vremenu kad se žrtve bore za istinu i pravdu koja se negira od onih koji su genocid i počinili - naglasio je ministar Osmanović, saopoćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ministarstvo civilnih poslova BiH i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice će, u svom kapacitetu, pomoći održanju i normalnom funkcionisanju Centra.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar