Bogunić i Puljić: Zajednički cilj je kvalitetan predškolski odgoj

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ministrica obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Zineta Bogunić, posjetila je danas Predškolsku ustanovu „Sveta Obitelj“, a povod posjete je dvadeseta godišnjica postojanja vrtića.

Foto: Fena

Kroz prigodne recitacije i dječje pjesmice, dobrodošlicu ministrici su zaželjela djeca vrtića koja su svojim veselim pjesmama i osmijesima razveselila i goste te uljepšala susret.

Tokom posjete Bogunić je s uzoritim Vinkom kardinalom Puljićem razgovarala o trenutnom stanju u predškolskom odgoju i obrazovanju te o mogućnostima izjednačavanja i jednakog vrednovanja predškolskih ustanova kojima su osnivači privatne institucije i onima čije je osnivač Kanton.

Ukazano je i na poteškoće s kojima se susreću predškolske ustanove, nedostatku stručnog kadra, migracijama i drugim temama.

Susret je završio razgovorom o planovima i mogućnostima u budućem razdoblju čiji  je osnovni cilj dobrobit svakog djeteta i kvalitetan predškolski odgoj koji pruža cjelokupan razvoj dječje ličnosti.

Riječi zahvalnosti zbog posjete ministrici Bogunić su uputili i direktor Caritasa VN vlč. Mirko Šimić i direktorica vrtića  „Sveta Obitelj“  s. Kata Ostojić, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar