Upravni odbor Zavoda PIO/MIO FBiH zasjedao u Goraždu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Upravni odbor Zavoda penzijsko-invalidskog osiguranja Federacije BiH redovnu sjednicu danas je održao u Goraždu. Usvojena je odluka o koeficijentima te datumu početka isplate penzija za oktobar, koja počinje 5.novembra.

Foto: FENA

Prilika je iskorištena i za upoznavanje s novom strukturom vlasti u ovom kantonu.

Kako je kazao direktor federalnog Zavoda PIO/MIO Zijad Krnjić, praksa je da se sjednice svakog mjeseca održavaju održavaju u drugom kantonu FBiH

„Prilika je to da se razgovara i o mogućim vidovima saradnje. Radi se o radnoj sjednici a nakon sastanka ćemo posjetiti i našu kantonalnu službu i kantonalne vlasti kako bismo održali komunikaciju jer ona je jako važna za posao koji radimo. Kantonalna služba u Goraždu radi svoj posao u skladu s propisima efikasno i u dinamici“ - kazao je Krnjić.

Premijerka BPK-a Aida Obuća ocijenila je da se može biti zadovoljno radom kantonalne administrativne službe PIO u Goraždu.

„ Analizirajući rad kantonalne administrativne službe Goražde, mogu reći da su prihodi po osnovu penzijsko-invalidskog osiguranja povećani u ovom periodu i da je što se tiče rada, ova služba jedna od najažurnijih i najkvalitetnijih, iako je možda najmanje kapacitirana kada su u pitanju kadrovi“ - ocijenila je Obuća.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar