Mektić i Stevandić na Sudu: Optužbe vezane za 1992. godinu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Osnovnom sudu u Banjaluci, na trećem ročištu po prvi put susreli su se Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske i Dragan Mektić ministar sigurnosti BiH, inače kadar SDS-a.

Foto: 24sata.info

Stevandić je, podsjetit ćemo, državnog ministra, tužio zbog klevete. Mektić je nakon završenog ročišta, prenosi ATV, izbjegao novinarske ekipe, iako se na Twitteru požalio da mu nedostaje publiciteta.

- Šta se to dešava u RTRS-u i ATV-u, evo već četiri, pet dana me ne krpe? Navikao pa mi sad neobično. Dajte bilo šta -  napisao je Mektić na Twitteru.

Istovremeno, Stevandić se požalio na ministrov stil, koji je, kako je kazao na suđenje došao neugledno obučen i to sa novim advokatom iz Federacije, koji čak, ističe Stevandić, nije mogao punim imenom izgovoriti Republika Srpska.

- Kao i sve što radi, neozbiljno neodgovorno, veoma ružno, u patikama bez ikakvog poštovanja i argumenata potvrdio sve ono što smo mi, da kažem, tvrdili u našoj tužbi. I nadam se da će sud raditi po zakonu. Kako nalažu zakoni i po božijem i po moralnom.. i da mi više nećemo morati da trpimo posljedice targetiranja i brinuti za sigurnost svoje porodice jer nas je Mektić oklevetao i nazivao raznim pogrdnim imenima - izjavio je Stevandić.Inače, Nenad Stevandić tužio je Dragana Mektića zbog, kako je kazao, neistinitih tvrdnji o njegovoj umiješanosti u ubistvo inspektora Miodraga Šušnice 1992. godine. Zbog tih tvrdnji, kaže Stevandić, njegova porodica bila je izložena prijetnjama na društvenim mrežama.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar