Sinoć napadnuti "Ultrasi" na autoputu kod Sarajeva: "Napad je mogao imati tragične posljedice"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Do sukoba je došlo na petlji Butile nakon što su navijači Željezničara napali "Ultrase" koji su se vraćali iz Tuzle, a haos je prekinut reakcijom policije, koja je poslije burne noći identificirala, pronašla i uhapsila šest osoba.

Foto: Avaz

Nakon svega, saopćenjem za javnost oglasio se i mostarski klub, koji je najoštrije osudio napad koji se dogodio. 

"HŠK Zrinjski Mostar najoštrije osuđuje huliganski napad na svoje navijače koji se dogodio na izlazu iz Sarajeva, odnosno u njihovom povratku iz Tuzle s utakmice FK Sloboda - HŠK Zrinjski (0:3).

HŠK Zrinjski Mostar želi vjerovati da će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani, ali da će istovremeno biti istraženi i očiti sigurnosni propusti od strane MUP-a Sarajevske županije gdje se napad, koji je mogao imati tragične posljedice, dogodio, još više iz razloga jer su naši navijači neposredno prije napada bili zaustavljeni i grupirani od strane policije, a onda praktički izloženi napadu koji se mogao i morao spriječiti.

Naš Klub također izražava veliko nerazumijevanje zbog represije prema istim navijačima s obzirom na to da su stadion Tušanj morali napustiti već u 65. minuti utakmice te od Komisije za stadione i sigurnost Nogometnog saveza BiH traži da poštujući Pravilnik o sigurnosti zauzme jasan stav prema ovom problemu, a sve iz razloga kako bi svi klubovi i navijači imali jednak tretman u utakmicama koje se igraju u organizaciji NS-a BiH", stoji na kraju saopštenja.

(Avaz)

Pošaljite Facebook komentar