Sindikat državnih službenika razmatrao kolektivni ugovor

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Temeljem potpisanog Sporazuma o saradnji među reprezentativnim sindikatima na nivou institucija Bosne i Hercegovine, jučer je održan sastanak predsjednika i članova upravnih odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika.u institucijama BiH, Sindikata uprave za indirektno/neizravno oporezivanje i Saveza sindikata policijskih organa u BiH.

Foto: Samostalni sindikat

Glavna tema sastanka je bila „kolektivni ugovor“, odnosno ne postojanje kolektivnog ugovora za uposlenike državnih institucija, a raspravljalo se i o drugim bitnim pitanjima i problemima uposlenih u institucijama BiH.

Predstavnici sva tri reprezentativna sindikata usaglasili su zajedničke aktivnosti u narednom periodu, a koje se tiču poboljšanja statusa svih kategorija zaposlenih u institucijama BiH.

Prioritet će biti kolektivni ugovor, učešće predstavnika sindikata u Komisiji za izradu Metodologije plata i naknada, zahtjev pa povećanje osnovice i regresa za 2020. godinu kao i rješavanje drugih statusnih pitanja za zaposlene u institucijama BiH – saopćeno je iz  Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar