Saopćenje MUP-a KS povodom najavljenih skupova za vikend u Sarajevu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Budući da je za dane vikenda, 7. i 8. septembra, planirano održavanje više javnih skupova u užem dijelu Sarajeva te da su za njihovo održavanje pribavljene saglasnosti Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo u pogledu izmjene režima saobraćaja, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona poduzet će mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, kako osiguranja javnih skupova, tako i kontrole i regulisanja saobraćaja vozila i pješaka, saopćeno je iz tog ministarstva.

Foto: Arhiv

Mole se građani i posjetioci glavnog grada Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo za razumijevanje, uz preporuku da svoje aktivnosti prilagode odobrenim izmjenama u odvijanju saobraćaja te upozoravaju na obavezu poštivanja uputa koje eventualno budu u prilici dobiti od policijskih službenika ukoliko se budu kretali lokalitetima na kojima se održavaju najavljeni javni skupovi.

Na službenoj web-stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavljene su informacije o izmjenama režima saobraćaja u vrijeme održavanja javnih skupova, kao i na službenoj web-stranici kantonalnog ministarstva saobraćaja.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar