Sberbank BH: Mi smo prijavili bivše uposlenike

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U jučerašnjim medijskim izvještajima pojavile su informacije da je uhapšen ''direktor Banke, njegov pomoćnih i kontrolor'', ovom prilikom želimo informisati javnost da pomenuti navodi nisu istiniti, te da se radi o hapšenju tri bivša zaposlenika i to bivšeg rukovodioca Sektora za globalna tržišta, kao i njegovim saradnicima, saopćeno je danas iz Sberbanke BH.

Foto: 24sata.info

Kako je navedeno u saopćenju, Sberbank BH je prijavila tužilaštvu bivše zaposlenike zbog zloupotrebe položaja u cilju sticanja lične finansijske koristi prije šest mjeseci, i isti od tada nisu zaposlenici Banke.

''Banka pozdravlja sve poduzete aktivnosti nadležnih policijskih tijela i vjeruje u bh. pravosuđe. Sberbank BH ističe da niti jedan klijent Banke nije oštećen uslijed navedene zloupotrebe, niti je kontinuitet poslovanja bio doveden u pitanje u bilo kojem momentu.

Profesionalnost, transparentnost i integritet osnovne su vrijednosti Sberbanke. Za one koji se ponašaju u suprotnosti sa osnovnim vrijednostima, Banka ima nultu stopu tolerancije'', saopćeno je.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar