Grupi migranata iz Pokupskog policija izdala rješenja o povratku u BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Grupi migranata iz Pakistana i Bangladeša, u srijedu zatečenih u Pokupskom, zagrebačka policija izdala je rješenja o povratku u BiH, iz koje su ilegalno ušli u Hrvatsku, a nitko od njih, kako se doznaje, nije zatražio azil ili liječničku pomoć.

Ilustracija / 24sata.info

Mediji su ranije izvijestili da je grupa od dvadesetak migranata, koja je krenula prema Italiji, pješice došla cestom od Velike Gorice prema Pokupskom, gdje su sjeli pred crkvu i čekali da ih skupi policija.

Zagrebačka policija Hini je potvrdila da je "provedenim postupkom utvrđeno da se radi o državljanima Pakistana i Bangladeša, koji su prethodno nezakonito prešli državnu granicu" i ušli u Hrvatsku s područja Velike Kladuše.

Svi su procesuirani sukladno odredbama Zakona o strancima te su im izdana rješenja o povratku. Tijekom provođenja postupka osobe nisu izrazile namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom niti je bilo potrebe za liječničkom intervencijom, kažu u policiji.

-S obzirom na lokaciju na kojoj su zatečeni i da se radi o grupi nezakonitih migranata, ali i uzimajući u obzir dobre rezultate pojačanog postupanja policijskih službenika u sprječavanju krijumčarenja ljudima temeljene na procjenama analitičkih timova, a koji su aktivni i na ovom području, za pretpostaviti je da je intervencijom policijskih službenika spriječeno daljnje krijumčarenje prema Republici Sloveniji- ističu u zagrebačkoj policiji.

Prema službenim podacima policija je na nacionalnoj razini tijekom osam mjeseci ove godine spriječila 11.685 pokušaja nezakonitog prelaska državne granice. U istom razdoblju uhićeno je 595 krijumčara nezakonitih migranata, dok je prošle godine u istom razdoblju uhićeno 312 krijumčara.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar