Ministarstvo za boračka pitanja BPK finansira projekte boračkkih udruženja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ministarstvo za boračka pitanja Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde finansijski je podržalo deset projekata udruženja koja okupljaju boračku populaciju na području ovog kantona.

Foto: FENA

Ugovore čija je ukupna vrijednost 57.000 KM danas su potpisali resorni ministar Edin Aganović i predstavnici boračkih udruženja.

Na javni poziv ministarstva pristiglo je 12 aplikacija a odobreno je finansiranje deset projekata boračkih udruženja među kojima je kontinuirani projekat kombi prijoza za koji je izdvojeno 42.000 KM.

„Savez RVI „Sinovi Drine“ BPK Goražde kao i svake godine aplicirao je s projektom prijevoza koji vršimo svakodnevno za kompletnu boračku populaciju na relaciji Goražde -Sarajevo. Takođervršimo i prijevoz na banjsko-klimatsko liječenje u Fojnicu i na Ilidžu, tako da je iznos sredstava isti kao i prethodne godine“ - ojasnio je predsjednik Saveza RVI „Sinovi Drine“ BPK  Safet Sijerčić.

Ministar za boračka pitanja BPK-a ističe da je ukupno 15. 000 KM dodjeljeno za ostale odobrene projekte boračkih udruženja.

„Nažalost, zbog teške situacije u kantonalnom budžetu, to je iznos koji smo mogli izdvojiti ove godine za individualne projekte boračkih udruženja i sredstva su znatno manja nego u prošloj godini. Komisija je izvršila bodovanje i dodjelila sredstva u skladu s kriterijima“ - pojasnio je resorni ministar BPK-a Aganović.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar