U Čitluku zaplijenjen skank u vrijednosti 5.000 eura, uhapšen vlasnik zasada

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U policijskoj akciji MUP-a HNK u saradnji sa pripadnicima SIPA-e u mjestu Tepčići u općini Čitluk, pronađena je veća količina opojne droge skunk, te je na licu mjesta slobode lišena jedna osoba.

Foto: 24sata.info

Pretres je počeo oko 17 sati, kada je osumnjičeni Z.R. (1962. iz Mostara) zatečen ispred kuće kako skida vrhove  sa biljaka koji izgledom asociraju na skunk.

Glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevt Marić napominje kako je uz skunk, pronađena i izuzeta vojna puška M-48, mobilna stanica sa SIM karticom, dvadeset komada vreća u kojima se nalaze osušeni dijelovi biljke i sirove biljke koje su pobrane sa te parcele.Vrijednost zaplijenjene droge na tržištu iznosi oko pet hiljada eura po kilogramu, a više informacija će biti poznato nakon kriminalističkog vještačenja.

Marić je otkrio i da je osumnjičeni uzgajajući stabljike, bio uspostavio natopni sistem “kap po kap“.Predstavnike medija danas je interesovalo i jesu li tačni natpisi koji su se mogli pročitati u medijima o navodnoj pucnjavi na pjevačicu Maju Berović u Mostaru, a Marić je kazao da postoji tek prijava od strane zaštitara da je upotrijebljeno vatreno oružje, ali i da će MUP u slučaju da bude potrebe uskoro sa više detalja izaći u javnost.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar