INZ: Intenzivirana suradnja s nadležnima iz oblasti zaštite bilja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) intenzivirali su saradnju s nadležnim u lokalnim sredinama iz oblasti zaštite bilja.

Foto: INZ - 24sata.info

Dio je to strategije razvoja i intenziviranja rada najmlađeg, trećeg zavoda u okviru INZ-a, koji se bavi sveobuhvatnom zaštitom bilja, ali i uklanjanjem štetnog bilja i korova.

Zvaničnici INZ-a su bili domaćini predstavnicima Službe za komunalne djelatnosti Gradske uprave Zenica i preduzeća ALBA, o temi realizacije projekta Mjera sprječavanja širenja ambrozije, ali i drugih aktivnosti novog zavoda u okviru INZ-a.

- Predstavnici ALBA-e i Gradske uprave informirani su o dosad provedenim aktivnostima na području grada, te tretiranja više od sedam hiljada kvadratnih metara područja zahvaćenog ambrozijom koja se, na području Zenice, drži pod kontrolom i trenutno ne predstavlja značajniji problem - ističe rukovoditelj Zavoda za zaštitu bilja INZ Kasim Velić.

Kako se navodi u saopćenju za javnost INZ ima stručne i tehničke resurse da pruži naučnu i tehničku pomoć iz više tema zaštite bilja, kao i prevencije, te će zbog toga saradnja i zajedničko djelovanje biti intenzivirani u više oblasti.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar