Posebni kolektivni ugovor za više od 2.500 zaposlenih u pravosuđu RS

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sindikat pravosuđa Republike Srpske i Ministarstvo pravde ovog entiteta trebalo bi da do 19. augusta potpišu posebni kolektivni ugovor za više od 2.500 zaposlenih u institucijama pravosuđa, najavljeno je danas iz tog sindikata.

Foto: 24sata.info

Predsjednik Sindikata pravosuđa RS Siniša Petrović izjavio je novinarima u Banjoj Luci da su sindikalci zadovoljni što je Vlada prihvatila odredbe posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u institucijama pravosuđa i ovlastila ministra pravde da ga potpiše u predloženom tekstu. 

- Očuvana su dosadašnja prava radnika u oblasti pravosuđa. Uvedena je i obaveza sistematskog pregleda zaposlenih, a biće plaćene i naknade za uniformisana lica koja idu na teren i u stanju su pripravnosti - rekao je Petrović. 

On je izrazio očekivanje da će biti povećane plate zaposlenih u pravosudnim institucijama i dodao da krajnje vrijeme za to. 

Vlada RS prihvatila je na jučerašnjoj sjednici odredbe posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u institucijama pravosuđa RS i ovlastila ministra pravde da taj ugovore potpiše u predloženom tekstu.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar