Vlada RS inicirala raspuštanje Skupštine opštine Rudo

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Vlada RS-a inicirali su raspuštanje Skupštine opštine Rudo, a konačnu odluku o tome donijet će Narodna skupština RS.

Foto: 24sata.info

U opštini Rudo usvojen je izvještaj nakon neuspjelog opoziva načelnika koji je dostavljen ovom ministarstvu, kao i mišljenje Republičke izborne komisije da je opoziv bio u skladu sa zakonom. 

- Mi smo o tome informisali Vladu, koja je usvojila inicijativu i uputila je prema Narodnoj skupštini Republike Srpske, kako to zakon nalaže - rekla je ministrica uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić novinarima danas u Banjoj Luci. 

Ona je dodala da je Vlada ta koja prikuplja dokumentaciju da li je neka procedura ispoštovana ili nije. 

- Vlada ne donosi odluku niti ima kapacitet kako je to zakon definisao, već narodni poslanici - pojasnila je ona. 

PDP je zatražio da Vlada RS-a Narodnoj skupštini proslijedi prijedlog o raspuštanju Skupštine opštine Rudo s obzirom na neuspješnost provedenog postupka opoziva načelnika Rate Rajaka, saopćeno je danas iz PDP-a. 

U opštini Rudo lokalni parlament je odlučio da se ide na opoziv načelnika Rate Rajaka, međutim na referendumu održanom u decembru prošle godine većina građana odlučila je da on ostane na toj funkciji.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar