Stotine vjernika klanjalo bajram-namaz u goraždanskoj Kajseriji

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Centralna bajramska svečanost na području Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Goražde jutros je upriličena u džamiji Kajseriji.

Foto: FENA

Stotine vjernika klanjalo je bajram namaz u ovom vjerskom objektu gdje je bajram-namaz predvodio imam džamije Harun ef. Efendić, dok je  hutbu održao glavni imam Medžisa IZ Goražde Rasim ef. Džafić. 

- Danas obilježavamo jedan od najvećih mubarek dana za sve muslimane svijeta i na taj način pokazujemo svoju pokornost, poslušnost i svoju ljubav prema uzvišenom Allahu dž.š, prema našoj vjeri i svim ljudima dobre volje. Kurban-bajram nosi u sebi mnogo poruka i mudrosti, a jedna od njih je da svako približavanje gospodaru svijetova znači i približavanje ljudima. Ako hoćemo da osjetimo dašak božije ljubavi moramo je prenositi drugima. Jedan od najljepših dana u godini trebamo da podjelimo sa onima koji su nam najdraži, koji žive sa nama, ali i pored nas - poručio je ef.Džafić.

Bajram-namaz klanjan je u brojnim  džematima na području Muftijstva goraždanskog, a muftija goraždanski predvodio je bajram-namaz u Sinan-begovoj džamiji u Goraždu.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar