Vlada SAD-a donirala Graničnoj policiji BiH specijalističku opremu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ataše za sigurnost Veleposlanstva SAD-a u BiH na čelu s Lawrencom Woodyjem donirao je uime Vlade SAD-a Graničnoj policiji (GP) Bosne i Hercegovine sofisticiranu opremu najnovije generacije za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenata.

Foto: GP BiH - 24sata.info

Vrijednost donirane opreme, koja će se koristiti na graničnim prijelazima, je 21.000 američkih dolara, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Na sastanku s ravnateljem GP-a BiH Zoranom Galićem i njegovim suradnicima održanom u četvrtak u glavnom uredu GP-a BiH u Sarajevu, razgovaralo se o aktivnostima ove policijske agencije na suzbijanju svih vrsta prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma, kao i o nastavku suradnje GP-a BiH i Veleposlanstva SAD-a.

Američki ataše je ovom prilikom istaknuo spremnost Vlade SAD-a za nastavak podrške u razvoju GP-a BiH s ciljem operativnog jačanja bh. policijske agencije.

Ravnatelj Galić zahvalio je na doniranoj opremi, naglasivši kako će biti upotrijebljena u prave svrhe, a samim time i povećati učinkovitost rada Granične policije BiH.

U dosadašnjem razdoblju Vlada SAD-a Graničnoj policiji BiH donirala je specijalističku opremu u vrijednosti više od 12 milijuna maraka te organizirala niz obuka za policijske službenike, navodi se u priopćenju.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar