Sutra prva Međunarodna utrka prijateljstva "Goražde 5K"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U okviru omladinskog festivala "Elza fest" koji je u toku u gradu na Drini, sutra će u Goraždu biti održana prva Međunarodna utrka prijateljstva "Goražde 5K".

Foto: FENA - 24sata.info

Organizator je Atletski klub Goražde u saradnji sa Školom trčanja, a utrka će biti održana za djecu i odrasle.

Kako je najavljeno na današnjoj pres-konferenciji, start utrke je u 19 sati, limit je sat vremena a učešće je besplatno. 

- Na ovom događaju očekuje se oko 200 trkača i oko 100 djece iz Goražda i drugih gradova BiH i regije. Radujemo se ovom sportskom događaju i zahvaljujemo svima koji su ili pomogli da se on organizuje ili će u njemu učestvovati - kazao je goraždanski atletičar Emir Hastor.

Pojasnio je da  prijave za učešće traju od 8. jula, a svi zainteresovani se mogu prijaviti slanjem podataka (ime i prezime, datum rođenja, grad/država, broj telefona) na e-mail adresu: [email protected] Učesnici će se također moći prijaviti na licu mjesta, na dan utrke do 18.30 sati. 

- Start utrke na 5 kilometara je ispred Ljetnog kina. Nagradni fond ove utrke je skroman i sastoji se od sponzorskih nagrada. Nakon utrke planiran je after party u klubu „Pub“, a u sklopu „Elza Festa“ u 22 sata očekuje vas koncert grupe "Zoster" u Ljetnom kinu Centra za kulturu Goražde – rečeno je na pres-konferenciji.

Utrke za djecu podijeljene u tri kategorije: za dječake i djevojčice na 500 metara za godište 2004.-2007., za dječake i djevojčice na 500 metara za godište 2008.-2010., za dječake i djevojčice na 300 metara za godište 2011.-2013. i za dječake i djevojčice na 300 metara za godište 2014. i mlađi.

- Sretni smo što smo organizatori i učesnici manifestacije kakav je ELZA fest, Festival koji promoviše omladinske aktivnosti u sferi umjetnosti i pruža šansu mladim stvaraocima u muzici prije svega. Mislimo zato da je ELZA festival i praznik i radost za mlade ali i sve ostale stanovnike Goražda i drugih gradova – rekao je član Organizacionog odbora festivala Aldin Džananović.

Večeras će u okviru ELZA festivala koncert u ljetnom kinu Centra za kulturu održati popularni goraždanski bend Zona isključenja.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar