Filipović obišao objekte za utopljavanje u Vogošći

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nakon obilaska objekata na kojima su započeti radovi energetske sanacije u Općini Ilijaš, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović obišao je i objekte na kojima se vrše radovi utopljavanja u Općini Vogošća.

Foto: Press Služba KS - 24sata.info

Objekti na kojima se vrše radovi na području Općine Vogošća su: Policijska stanica Vogošća, gdje će se ugraditi novi toplovodni grijač s pripadajućom armaturom, JU “Djeca Sarajevo”- Vrtić “Trešnjica” u Vogošća na kojem će se izvoditi radovi na termoizolaciji vanjskih zidova i krova te Osnovna škola „Porodice ef. Ramić“, čiji objekt će dobiti termoizolaciju vanjskih zidova i saniranje ravnog krova s tavanskim dijelom.

Prilikom obilaska u Vogošći, ministar Filipović je kazao da su projektom najvećim dijelom obuhvaćene škole i vrtići i time će uvjeti za boravak djece biti mnogo bolji. 

Najavio je da će obići sve objekte koji su predviđeni za energetsku sanaciju u ovoj godini, te poručio da ovakvi projekti, za koje su angažovane domaće firme, donose višestruku korist po korisnike, izvođače, životnu sredinu i mnoge druge, saopćeno je iz Press službe KS.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar