Potpisani ugovori o zapošljavanju branitelja u HNŽ-u

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ministar za pitanja branitelja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) Oliver Soldo potpisao je u četvrtak ugovore o namjenskom utrošku sa 80-ak branitelja, predstavnika braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i branitelja poljoprivrednika koji su ostvarili sredstva iz Programa pomoći zapošljavanja i samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ-u, u vrijednosti od 250 tisuća maraka.

Foto: Fena

Cilj je programa doprinijeti povećanju pružanja potpore u integraciji branitelja na tržištu rada kroz povećanje njihove uposlenosti, kako bi se, uz ostale mjere aktivne politike upošljavanja utjecalo na stvaranje uvjeta za njihovu što uspješniju resocijalizaciju i potpuno uključivanje u društvenu zajednicu. 

- Najviše potpisanih ugovora odnosi se na poljoprivrednu proizvodnju (stočarstvo, voćarstvo, ljekovito bilje, pčelarstvo i sl.), iako ima i uslužnih djelatnosti jer želimo da se branitelji nađu u svim sferama društva - kazao je novinarima ministar Soldo, naglasivši pri tome kako se na ovakav način želi pomoći braniteljima da se integriraju u društvo te psiho-socijalo osnaže.

Ciljanu skupinu programa čine razvojačeni branitelji i članovi njihovih obitelji, ratni vojni invalidi i članovi njihovih obitelji, kao i članovi obitlelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja. 

Po ministrovim riječima, osnovni kriterij za odobravanje sredstava svim korisnicima programa, izuzev RVI je najmanje 18 mjeseci sudjelovanja u Domovinskom ratu.

Ministar za pitanja branitelja u HNŽ-u najavio je i radionicu o edukaciji branitelja koja bi se trebala održati na jesen.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar