U Vogošći tradicionalna manifestacija 'Sjećanje na Srebrenicu'

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U organizaciji Udruženja/organizacija šehidskih porodica i porodica poginulih boraca Vogošća održana je tradicionalna manifestacija "Sjećanje na Srebrenicu".

Foto: Općina Vogošća

Manifestacija je ove godine organizovana pod nazivom "Stradanja bošnjačkog naroda – Srebrenica 1995 - 2019.godina". Na ovaj način još jednom je odata počast svim nevino stradalim žrtvama genocida počinjenog u Srebrenici u julu 1995.godine.

Manifestacija je počela polaganjem cvijeća na vogošćanskom Trgu žrtava genocida u Srebrenici, a zatim je program nastavljen u sali Općinskog vijeća Općine Vogošća.

U okviru manifestacije Sjećanje na Srebrenicu, njenim sudionicima  se obratila Kada Balta, predsjednica Udruženja Organizacija šehidskih porodica i porodica poginulih boraca Vogošća, podsjećajući na značaj ovakvih manifestacija "koje nas čuvaju od zaborava i novih genocida".

Okupljenima su govorili i Ema Čekić, predsjednica Udruženja porodica nestalih Općine Vogošća, kao i Omer Hasanović, predsjednik Koordinacije boračkih udruženja općine Vogošća.

Podijeljene su i prigodne hedije za 20 studenata koji su diplomirali u prethodnom periodu, a dolaze iz šehidskih porodica, saopćeno je iz Kabineta načelnika Općine Vogošća.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar