Nedera posjetila Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Novoizabrana rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) Steliana Nedera posjetila je Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar.

Foto: Primera -24sata.info

U sklopu posjeta institucijama s kojima UNDP BiH surađuje u Mostaru, rezidentna predstavnica se u pratnji Božene Katlak Bohm, voditeljice mostarskog ureda UNDP BiH, osobno uvjerila u rad Centra i aktivno se zanimala za problematiku ovisnosti o teškim drogama u Mostaru i HNŽ, ali i izazovima ovisnosti o novim psihoaktivnim tvarima.

Ravnatelj Centra Siniša Skočibušić je poželio dobrodošlicu gošći te izrazio zadovoljstvo posjetom.

Centar sudjeluje 13 godina u više projekata s UNDP-om, a posljednji Sustainable Response for Reducing Drug Dependence (RDD) traje već tri godine. Zahvaljujući suradnji s UNDP-om i razumijevanju županijske vlade HNŽ/K osigurana je nabavka lijeka za sve pacijente Centra iz županije istovjetno kao i za pacijente u Sarajevu i Zenici.

Posebno je zahvalio za pomoć pri obnovi i utopljavanju prostorija Centra.

Rezidentna predstavnica je istaknula da UNDP priprema novi 5-godišnji plan koji će obuhvatiti i unaprijediti uspješne programe koji pomažu zajednici, ali imaju odjek i na cijelu Bosnu i Hercegovinu. U Izvješću UNDP-a za 2018. je naveden veliki pomak u ostvarenju ciljeva održivog razvoja pa je zato važno dobiti relevantne informacije s terena.

Nedera je zahvalila na dobrodošlici i dosadašnjoj suradnji, a posebno je zahvalila osoblju koje radi s ovom marginaliziranom društvenom skupinom unatoč stigmatizaciji.

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar