Potpisan Plan bilateralne saradnje MOBiH i MVP-a Mađarske

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i zamjenik državnog sekretara za sigurnosnu politiku i politički direktor Ministarstva vanjskih poslova Mađarske Isztván Balogh potpisali su danas Plan bilateralne saradnje za 2019. godinu.

Foto: MOBiH

Sastanku koji je prethodio potpisivanju Plana bilateralne saradnje, prisustvovala je i ministrica odbrane Marina Pendeš, koja se zahvalila Mađarskoj na podršci Bosni i Hercegovini i Ministarstvu odbrane BiH na putu ka EU i NATO integracijama i izrazila očekivanje za daljnju posvećenost i podršku Mađarske u budućnosti, kako Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH, tako i Bosni i Hercegovini u cjelini.

Balogh se zahvalio na prijemu, te istakao dobru bilateralnu saradnju s BiH  i saradnjom u oblasti odbrane, te istakao da Mađarska snažno podržava BiH na njenom evroatlantskom putu.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Mađarske u BiH Krisztián Pósa, pukovnik László Hajas, vojni ataše Mađarske u BiH i Csaba Félegyházi, prvi sekretar za NATO integracije pri Ambasadi Mađarske u BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA)

 
Pošaljite Facebook komentar