Nova farsa u režiji HNS-a: Umjesto o “Aluminiju” rasprava o fiskalizaciji

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Dok radnici mostarskog “Aluminija“ i njihove porodice strahuju za svoju neizvjesnu budućnost i radna mjesta, samoproglašena “krovna“ organizacija Hrvata u BiH – Hrvatski narodni sabor (HNS) organizira apsurdne okrugle stolove.

Foto: 24sata.info

Naike, iz HNS-a su poslali poziv medijima za okruglog stol pod nazivom „Fiskalna politika u funkciji unaprijeđenja poslovnog okruženja“, koja će se održati danas u 13.00 sati u Domu HDZ-a BiH u Mostaru. Dodaju kako je cilj okruglog stola potaknuti raspravu vezanu za unaprijeđenje poslovnog okruženja sa ciljem rasterećenja gospodarstva kroz provođenje mjera fiskalne politike.

- Okrugli stol organiziran je u suradnji sa predstavnicima Federalnog ministarstva financija, akademskom zajednicom, Sveučilištem u Mostaru, Direkcijom za planiranje BiH, Gospodarskom komorom FBiH, Zavodom za programiranje i razvoj FBiH, Odjelom za financije i Odjelom za gospodarstvo Glavnog vijeća HNS-a, navode iz ove organizacije.

O kakvoj je farsi riječ najbolje govori činjenica da se umjesto o “Aluminiju” i uzrocima propasti kombinata i krivcima za propast, HNS na čijem su čelu Božo Ljubić I Dragan Čović bavi okruglim stolovima na temu fiskalizacije.

Uz to, treba napomenuti da je nedavno zatražena hitna sjednica Odjela za gospodarstvo HNS-a, ali da nije održana jer odjel nije konstituiran.

- Čeka se konstituiranje odjela na kojem bi onda prva tačka bila Aluminij, rečeno je tada iz HNS-a.

Formiranje odjela sada već ugašeni “Aluminij” nije dočekao, već je bilo kasno.

 
(24sata.info)
Pošaljite Facebook komentar